Referenties
     
 

Vrouw, 18 jaar
Voordat ik bij Joke naar binnen stapte, had ik al therapie erop zitten. Nu wil ik niet zeggen dat therapie nutteloos is, maar ik heb meer van Joke geleerd in 8 weken dan van therapie in 5 jaar. Joke is heel rustig en behulpzaam. Ze luistert echt naar wat je te zeggen hebt. Ik had een paar problemen. Zo zit ik nog op 5 HAVO en doe ik dit jaar eindexamen. Daarnaast had ik een minderwaardigheidscomplex waar ik eerder niet vanaf leek te komen. Ik leef in het nu en ik zie wel wat morgen me brengt. En ik ben oké zoals ik ben, al is er nog wel ruimte voor verandering.

 

 

vrouw, 37 jaar
".... tot de conclusie gekomen dat  het beter gaat dan een aantal maanden geleden. Maar ik moet wel waakzaam blijven, want het gaat allemaal niet vanzelf.
... Ik was zo blij met jouw hulp en heb daar heel veel over verteld".

 
man, 36 jaar
"Ik ben zeker niet heel hard aan het oefenen met hetgeen je me geleerd hebt (althans niet bewust ), maar ik heb wel belangrijke inzichten opgedaan waar ik weer verder mee kan"

leerlinge 17 jaar, 5 havo
Ik zit nu in mijn examenjaar, daardoor heb ik het vaak druk met leren en huiswerk. Dit wilde ik combineren met zo veel mogelijk hobby’s. Hierdoor kreeg ik het al snel te druk, en ging ik mijn schoolwerk voor mij uit schuiven. Daardoor kreeg ik last van veel stres, en vooral ook over dingen die er nog niet of niet meer toe deden.
Joke heeft mij geleerd al mijn gevoelens te accepteren en er mee om te gaan. Doormiddel van gesprekken en oefeningen die ik als zeer prettig heb ervaren leerde ik al snel anders met de situaties die rond mij afspelen om te gaan. Ik ging mijn gedachten maar ook mijn emoties herkennen en werd hierdoor veel bewuster. Ik werd zekerder van mijn kunnen, ik schoof geen werk meer voor mij uit en mijn cijfers gingen omhoog. Daarnaast leerde ik ook beter omgaan met problemen buiten school, ik kan problemen met vriendinnen en mijn familie sneller oplossen en heb een ander baantje gevonden waar ik het in tegenstelling tot mijn oude baantje, heel erg naar mijn zin heb. 
Ik ben heel blij dat ik dit heb gedaan, en ik ben heel blij dat Joke mij zo goed heeft kunnen helpen. Joke is een hele goede luisteraar, ze heeft met veel geduld en begrip mijn problemen gehoord en heeft mij hele goede adviezen gegeven waar ik zeker nog veel profijt van ga hebben

 

Leerlinge 17 jaar, 6 VWO
Ik zit in mijn eindexamenjaar, en ik heb het heel druk.
Dankzij Joke zit mijn hoofd nu minder vol en kan ik beter met mijn stress omgaan. Joke heeft me ook dingen geleerd waarvan ik niet verwacht had dat ik ze zou leren.
Zo kijk ik nu op een andere manier naar anderen, en leer ik milder te zijn voor mezelf.
Ik heb erg veel gehad aan de gesprekken met Joke en ook aan de uitgebreide verslagen die ik toegestuurd kreeg

 

man 48 jaar
Het eerste consult bij Joke voelde zeer vertrouwd alsof ik haar al lang kende. Ze laat je je direct thuis voelen en stelt je erg op je gemak.
Ze heeft een goed oor en oog voor hetgeen je bezighoudt en draagt  praktische oefeningen aan om tot rust en tot jezelf te komen, in het NU. Ook deelt ze nuttige kennis en inzichten waar je verder mee kunt en neemt voor dit alles ruimschoots de tijd.
Ik heb het contact met Joke altijd als erg prettig ervaren en wil het zeker aanbevelen aan iedereen die behoefte heeft aan verdere inzichten in zichzelf.

  vrouw, 68 jaar
"Na een eerste, geweldadig huwelijk met jeugdliefde ben ik na 13 jaar gevlucht in een nieuw bestaan met twee dochters, een eigen carriere en na verloop van tijd met een nieuwe liefde!
Door dat extreme vluchtgedrag heb ik mezelf nooit tijd en ruimte gegeven om de trauma's uit het verleden te verwerken. Gevolg, op 55 jarige leeftijd een totale burn-out, fibromyalgie, chronische pijn en agressieve woede-uitbarstingen.
Joke heeft me geleerd in het "NU" te leven en het positieve in elke dag op te zoeken. Het lukt niet altijd, maar ik  ben mezelf bewust gaan trainen om de negatieve prikkels van buitenaf anders tegemoet te treden, nee te zeggen als ik iets niet wil en meer te genieten van het leven!"
 
 
vrouw, 38 jaar
"Druk en met een hoofd vol stapte ik bij je binnen.
Gehoord worden is fijn, maar vooruit kwam ik door positieve  steunpunten die ik kreeg van je. Ik leer ze steeds beter toe te passen in allerlei situaties. 
Ook in moeilijke situaties is het makkelijker. Dat geeft rust; zelfs als je het druk hebt".
 

vrouw, 28 jaar
De gesprekken met Joke heb ik als uiterst prettig ervaren. Ik ben me bewust geworden van mijn valkuilen. Ik heb geleerd beter te communiceren met anderen, maar vooral ook met mezelf. Zo kan ik blijven leren en word ik steeds evenwichtiger. Haar betrokkenheid was een grote steun!

 

man, 46 jaar
Als ik me te druk heb gemaakt om dingen die ik niet in de hand heb….
Als ik voor een schier niet te maken keuze sta….
Als ik wat verder van mezelf af ben geraakt…
Dan ga ik samen met Joke terug naar mijn innerlijke ik.
Ze neemt mij op een heldere en duidelijke wijze bij de hand.
Van daaruit kan ik dan weer helder zien wat ik zelf wens en kan.
Ik ga naar huis met nieuwe inzichten en methodes die mij tot mijn kern brengen.
Na een tijdje vervagen ze wat, dan ga ik terug voor reminders en een nieuwe frisse kijk en hoor ik nieuwe woorden.
Zo klim of daal ik steeds verder naar mijn binnenste, steeds meer naar het ongemanifesteerde in mij.

 

 
 

Vrouw, 35 jaar:
'n Bijzonder traject, kort en krachtig.
Input om te doorleven.
Stilstaan.... en weer verdergaan....
Iedere dag weer.

 

Als mentor van een eindexamenklas VWO had ik in het vorige schooljaar (2011-2012) twee meisjes in de groep, die vanaf het begin niet optimaal functioneerden. De een deed voor de tweede maal examen en was onzeker over haar eigen kunnen, ze was faalangstig en was het jaar daarvoor voor bijna alle vakken gezakt. Het andere meisje had al een paar jaren langer last van stress, vaak ook omdat ze heel goed wilde presteren. Hoewel ze daar meestal ook in slaagde, werd de stress niet minder. En het zware gymnasiumprogramma legde haar nog wat extra druk op.

Na een voorlichting door Joke Wolters zijn de meiden allebei begonnen aan een training "mindfulness" en ze hebben daar ongelofelijk veel baat bij gehad. Ik zag ze gaandeweg het schooljaar groeien en een stuk rustiger en zelfbewuster worden. En toen ik ze na de uitslag - ze waren allebei geslaagd - vroeg of dit mede te danken was aan de training, antwoordden ze beiden volmondig en beslist dat dit zo was. Ze waren uitermate tevreden en hadden geen minuut spijt gehad van hun besluit.